Skip to content

Despre mine

Folosesc știința psihologiei pozitive pentru a-i sprijini pe ceilalți să atingă obiectivele lor cele mai importante în plan profesional și personal.
Vă mulțumesc pentru interesul de a vizita pagina mea. După cum probabil ați presupus, numele meu este Andreea Nicolau. Scopul meu este să vă sprijin în identificarea și luarea de măsuri concrete pentru a vă crește performanța. Cu alte cuvinte, traduc știința psihologiei pozitive în strategii practice care să vă ajute să obțineți acel succes care se traduce prin stare de bine atât în plan profesional, cât și personal.

Începuturi

Pasiunea pentru o viață fericită și dorința de a aduce o schimbare în bine în viața celorlalți le-am manifestat încă de pe băncile liceului. Filozofi precum Aristotel, Platon, Descartes, Hegel, Huizinga, Nietzsche, Rousseau, Sartre, Schopenhauer, Kant, Kierkegaard, Toma din Aquino și mulți alții, m-au fascinat și au marcat traseul meu ulterior. Am fost convinsă că dacă vreau să schimb ceva, atunci trebuie să o fac acolo unde se iau deciziile ce privesc majoritatea și anume în cadrul instituțiilor statului. În timpul facultății de Științe Politice am manifestat un interes deosebit pentru cursuri precum Drepturile Omului, Etică politică, Filosofie politică, Paradigme ale violenței colective, Psihologie socială, Schimbare socială. Am decis să urmez și un master în Relații Internaționale, analiză și soluționarea conflictelor, fiind hotărâtă să acționez la cel mai înalt nivel pentru a produce schimbarea în bine a societății și a lumii în general. Datorită efortului și pasiunii mele, am absolvit masteratul cu o medie de peste 9,50.

Carieră profesională

Probabil vă întrebați și care a fost primul meu loc de muncă având în vedere pasiunile și aspirațiile mele atât de înalte. O să fiu onestă spunând că a fost o mare surpriză și pentru mine. Beauty adviser sau responsabil cu așezarea și promovarea produselor la raft, așa s-a numit primul meu loc de muncă.

Acesta a fost și momentul din viața mea care m-a învățat că trebuie să mă simt confortabilă cu situațiile mai puțin confortabile, să înving frica de eșec și deziluzia, și să îmi folosesc resursele pe care le am în locul în care sunt. Am aplicat cunoștințele de comunicare aprofundate la facultate pentru a promova produsele de la raft. Și pentru că aveam rezultate foarte bune am avansat în poziția de reprezentant de vânzări după un an, iar după alți doi, în rolul de brand manager. Am fost implicată în anii care au urmat în diferite acțiuni, de la lansarea de branduri noi la creare de strategii, planuri de acțiuni, bugete, activități de promovare și cercetări despre nevoile și profilul consumatorilor.

Tranziția către antreprenoriat

După mai bine de 15 ani petrecuți în companii multinaționale, am decis că pot să ofer mai mult. A fost un moment de tranziție în care am simțit atât entuziasm cât și deziluzie, atât claritate cât și lipsa de viziune pe termen lung. După un an de antreprenoriat, într-un moment în care cochetam cu depresia, l-am întrebat pe tatăl meu “Care este punctul meu forte? Ce pot oferi eu celorlalți ?” Iar el mi-a răspuns “bunătatea”. Nu mă așteptam la acest răspuns pentru că de cele mai multe ori ne vedem punctele forte ca fiind ceva obișnuit și nu ca ceva ce ne diferențiază. Am înțeles atunci două lucruri care au marcat evoluția mea ulterioară: valoarea celorlalți în confirmarea și exprimarea calităților pe care le avem, și care este una din valorile mele de bază, și anume  respectul pentru ceilalți. Am decis că ceea ce pot face pentru a schimba în bine viața celorlalți este să îi susțin pe ceilalți în deblocarea potențialului lor în cel mai bun mod cu putință.

Dezvoltare personală

Pentru a putea aduce o contribuție cât mai mare celorlalți am investit timp și efort pentru a acumula noi informații, pentru a primi recunoașterea abilităților și cunoștințelor mele de la instituții și organisme de acreditare. Astfel, după ce am urmat un an școala de coaching și după mai bine de 500 de ore de coaching, am obținut certificarea de Professional Certified Coach din partea Federației Internaționale de Coaching. După o pregătire temeinică și examene de acreditare la Londra am fost certificată ca și Practician MBTI. După un an de studii intense și examene am obținut Certificarea în Applied Positive Psychology de la University of Pennsylvania. Și după jumătate de an de training am obținut Award in Education and Training. Acum sunt mândră că sunt membru în cadrul International Positive Psychology Organizations, Fellow Member, IOC, la  McLean Hospital, Harvard Medical School affiliate, speacker în cadrul diferitelor conferințe care îmi oferă oportunitatea de a prezenta rezultatele cercetărilor mele.

Sunt onorată să vă am ca invitat pe pagina mea și sper că veți găsi
suportul și resursele mele utile în atingerea obiectivelor pe care vi le-ați propus.